Az oldal használatához jelentkezz be Facebook azonosítóddal!

Szakértői blog kategória: kiket választott a zsűri?

2011. szeptember 06. - 21:49

A közönségszavazás eredményét már ismertettük. Most lássuk, mely blogokat választotta a zsűri 2011 legjobbjának a szakértői blogok kategóriában...

A zsűri top 10-es listája ábécé sorrendben a következő:

AdrenalinCardioblog, CCSVICydonia, Hampuk Richárd blogja, JogIQ, Lemilblog, PersonalBranding, SeoBlog, Ukulele Blog.

A tíz blog közül a zsűri 4-et külön is kiemelt. A JogIQ-t, a Lemilt, a Cydoniát és a Seoblogot. A zsűri véleménye:

Cydonia

Szeretem a kalandokat, és a XX. század legnagyobb kalandja az űrutazás volt. Ez persze nem lenne csillagászat nélkül, és ki az, aki ne szeretne néha elmerengeni a csillagokba? De ez így egyben tudomány is - és erről szól a Cydonia blog. Űrutazásról, csillagászatról, tudományról - a modern ember legnagyobb kalandjairól. Ez a blog sosem unalmas, ráadásul nagy erénye, hogy azok is érthetik, akik csak csöndes szemlélődők, nem szakmai érdeklődők. Hírek, információk, történetek az űrhajózás világából - folyamatosan frissen és ébren tartva az olvasókat. (Berényi Konrád)

JogIQ

Régóta zavar, hogy a jogot leginkább csak a "beavatottak" tudományának tartják, amit rendes hétköznapi ember fel sem ér ésszel, holott nap mint nap botlunk "jogi" helyzetekbe. A blog sokat segít abban, hogy feljebb csavarjuk egy kicsit jogi iq-nkat, és valahogy tájékozódjunk, eligazodjunk a szabályok szövevényes útvesztőiben, és így talán tisztábban lássuk azt világot, amelyben élünk. (Szörnyi Kriszta)

Nagyon nehéz helyzetben voltunk, amikor ki kellett választanunk a legjobb szakmai blogokat. Összesen 180 induló volt ebben a kategóriában, ráadásul a legkülönbözőbb témákban - a jogtól a csillagászaton, politikán és orvosláson át egészen a lakberendezésig. A jog az a terület, amellyel a mindennapok során akarva-akaratlanul is találkozunk. Amit látunk belőle az legtöbbször a blikkfangos nyelvezet és az, hogy harmadszori olvasásra sem vagyunk biztosak az értelmezésben. A legtöbbünknek szüksége van valamilyen mankóra, hogy elboldoguljon a jog világában és követni tudja azt. Ebben segít nagyon sokat Imi blogja. (Ihász Ingrid)

Lemil

Nem mindenkinek van akkora szerencséje mint nekem, akinek olyan zseniális történelemtanára volt, aki bárkivel egy pillanat alatt képes volt megszerettetni a történelmet. Merthogy a történelem igenis szerethető dolog. Nem csupán évszámok, dátumok, nevek és helyszínek száraz adathalmazából áll, hanem tanulságos emberi sorsokból, kalandokból, katasztrófákból vagy éppen sikertörténetekből. Tudják ezt a lemil blog szerzői is, akik nemcsak informatívan és pontosan, de érdekfeszítően és szórakoztatóan írnak mindenről, aminek a hadtörténethez köze van, legyen szó a székely Thermopülairól, az ókori görög James Bondokról vagy éppen a modern légi hadviselésről. Blogolvasásra felkészülni! Lépés in-dulj! (Nagy László, Addictblog)

Seoblog

A seoblog azon kevés, nagyon színvonalas online marketing szakmai blog közé tartozik, amely nem frissül gyakran, de a posztjait mindig érdemes elolvasni. A seoblog egyik nagy erénye, hogy a tényleg szakmának íródik, azaz sohasem triviális tanácsokat olvashatunk, hanem mély, szakmai fejtegetéseket. Mosquito blogja SEO témában kötelező olvasmány. (Ihász Ingrid)

Hogy a 4 dobogós blog közül melyik nyerte a zsűri fődíját, a szeptember 8-ai Goldenblog buli napján kiderül.

Gratulálunk a nevezetteknek és a helyezetteknek!

(Technikai infó: bár a zsűri beszavazta volna a legjobb 3 közé, a JogIQ blogot végül diszkvalifikáltuk, lévén szerzője a HVG-nek is dolgozik. Ezzel együtt gratulálunk Keserű Iminek is.)

A hvg.hu hírei
Dollármilliókat hozhat az árverésen George Washington alkotmánya

Akár hárommillió dollárt, vagyis átszámítva hétszázmillió forintot is megérhet egy gyűjtőnek George Washington 223 éves példánya az amerikai alkotmányból és az Emberi Jogok Nyilatkozatából a dokumentumokat júniusban árverező Christie's szerint.

Gyapjúszövetet neveztek el Václav Havelről

Skót szoknyák számára készülő gyapjúszövetet neveztek el hivatalosan az egy éve elhunyt Václav Havel egykori cseh elnökről. A névadásba Havel özvegye, Dagmar Veskrnova-Havlova is beleegyezett.

Ellopták Nadal 90 milliós óráját

Szállodai szobájából ellopták a francia nyílt teniszbajnokságon idén már hetedszer győztes Rafael Nadal méregdrága karóráját keddre virradóra.

További hírek a -n »
Elérhetőségeink

Telefonszámunk:
+36 1 436 2000

Emailcímünk:
goldenblog@goldenblog.hu

Szerkesztőségeink címe:
1037 Budapest
Montevideo utca 14.