Az oldal használatához jelentkezz be Facebook azonosítóddal!

Fotóblog kategória: kiket választott a zsűri?

2011. augusztus 31. - 21:33

A fotóblogok közönségszavazásának eredményeit már ismeritek. Nézzük, mely fotóblogok nyerték el idén a zsűri tetszését...

A szakmai zsűri a következő 10 fotóblogot tartotta idén a legjobbnak (ábécé sorrendben):

28 mm street photography

img_danyibalázs

inphoto blog

Játszmák és játékok

Juli&Johi

Kallopeter.hu

Lost in pixels

Mookid

Napi 1 kép

Panoblog

Mindenekelőtt gratulálunk ennek a tíz blognak és természetesen az idei összes nevezettnek is. 
A zsűri a fenti 10-es listából 3 blogot emelt ki. Ezek (ábécé sorrendben) a következők:

Juli&johi

Juli és Johi barátnők. Több ezer kilométer választja el őket egymástól. Szeretnék tudni, mi történt a másikkal. Naponta. Mit csinált az egyik, mit csinált a másik. Ezért mindketten készítenek egy képet a napjukról. Élik az életüket, és ebbe nem csak a másikat, hanem minket is beengednek. Csendes, megható, intim közelségbe. „Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel”, mondta Robert Capa. Lehet-e úgy elég közel kerülni egymáshoz, ha a távolság hatalmas? Lehet. Így. (Stiller Ákos)

Kallopeter.hu

Kálló Péter fotói történeteket mesélnek el, szavak nélkül, szinte halljuk, mit beszélnek a szereplők a fotón. Ő az, aki minden helyzetben megtalálja a jó pillanatot, megfelelő szöget és témát, dokumentarista fényképei készüljenek akárhol, mindig megmutatják a legérdekesebb helyzeteket. A 2009-es Photoblog Award megnyerésével már bizonyította, hogy ott a helye Magyarország elismert fotósai között. Blogján teljes körűen bemutatja munkásságát, évekre visszamenőleg válogathatunk képei közül, tematikusan vagy akár random módon. Emellett pedig nem csak a fotókkal, hanem a mögöttük rejlő történetekkel is megismerkedhetünk, élvezetes stílusban leírva. (Spottr.hu)

Panoblog

Az értékelésnél legfontosabb szempontunk az egyediség volt, mely megközelíthető tartalmi és technikai szempontból is. A kerekterek blogot technikai megoldásaiért találtuk kiemelkedőnek. Az interaktív gömbpanorámák nem csak lenyűgöző látványt nyújtanak, hanem gondos előkészületekről, tudatos helyszínválasztásról és profi szerkesztésről árulkodnak. A kerekterek gömbjeibe zárt pillanatok valóban úgy mutatják be országunk aktuális eseményeit és nevezetes helyeit, ahogy nélkülük sohasem láthatnánk. (Hernádi Levente)

Hogy a fenti 3 fotóblog közül ki nyerte idén a zsűri fődíját, az a szeptember 8-ai Goldenblog díjátadó napján fog kiderülni.

Várjuk őket és még egyszer gratulálunk!

A hvg.hu hírei
Dollármilliókat hozhat az árverésen George Washington alkotmánya

Akár hárommillió dollárt, vagyis átszámítva hétszázmillió forintot is megérhet egy gyűjtőnek George Washington 223 éves példánya az amerikai alkotmányból és az Emberi Jogok Nyilatkozatából a dokumentumokat júniusban árverező Christie's szerint.

Gyapjúszövetet neveztek el Václav Havelről

Skót szoknyák számára készülő gyapjúszövetet neveztek el hivatalosan az egy éve elhunyt Václav Havel egykori cseh elnökről. A névadásba Havel özvegye, Dagmar Veskrnova-Havlova is beleegyezett.

Ellopták Nadal 90 milliós óráját

Szállodai szobájából ellopták a francia nyílt teniszbajnokságon idén már hetedszer győztes Rafael Nadal méregdrága karóráját keddre virradóra.

További hírek a -n »
Elérhetőségeink

Telefonszámunk:
+36 1 436 2000

Emailcímünk:
goldenblog@goldenblog.hu

Szerkesztőségeink címe:
1037 Budapest
Montevideo utca 14.