Az oldal használatához jelentkezz be Facebook azonosítóddal!

Gasztroblogok kategória: kiket választott a zsűri?

2011. augusztus 25. - 11:32

A gasztroblogok közönségszavazásának végeredménye után most a zsűri véleményét közöljük...

A szakmai zsűri a következő blogokat tartotta a 11 legjobbnak idén (ábécé sorrendben):

Együnkigyunk, Gasztrogyerek, Gasztroszex, Hedonism, Mirelle konyhájaRégi receptek nyomában, Soulkitchen, Sörbúvár, Tealevelek, TOPliszt, Világevő.

Azért 11 blog, mert a zsűritagok szavazatai alapján egy esetben holtverseny alakult ki. Mind a tizenegy gasztroblognak ezúton is gratulálunk. Valamint további nagyon eredményes és ízletes blogolást kívánunk.

A zsűri a 11-es listából a következő három blogot tartotta a legjobbnak (ábécé sorrendben): Régi receptek nyomában, Soulkitchen, Világevő.

A zsűri vezetője, Gyimesi Zsuzsa értékelését olvashatjátok:

Kénytelen vagyok a közhellyel élni, mi szerint nehéz helyzetben volt a zsűri, de ezúttal tényleg így volt. Évről évre örömmel nyugtázzuk, hogy nő a gasztrobloggerek tábora, igen nívós, új blogok jelentkeznek. Egyre szélesebb a spektrum, nagyobb a merítési lehetőség, ami persze azt is jelenti, hogy igen nehéz a jók közül a legjobbakat kiválasztani. A szakmai értékelésszempontjai óhatatlanul felülírják a divatot, a személyes szimpátiát, a népszerűséget és sorolhatnám tovább. A szakmai zsűri elsősorban azt vette figyelembe, hogy az adott blog feleljen meg a műfaj kritériumainak, szakmailag-tartalmilag hiteles legyen, hozzon új színt, hangot, képviseljen gasztrokulturális értéket.

A kategória tízes listájának helyezettjeiről csak az elismerés hangján szólhatunk, annyi színt hoznak a gasztronómia palettájára. Lehetőségeink sajnos végesek, de szívesen felállítottunk volna legalább még egy tízes listát, amelyben egyebek mellett mindenképpen helye lenne például a Csakapuffin, a Derchef, a Saját levében, vagy a Let them eat cake blogoknak, amelyeket még külön kiemeltek zsűritagjaink. A hvg.hu gasztronómia rovata az eddigi gyakorlatnak megfelelően az idén is felajánl a kategóriagyőztesének egy éves – szerzői tiszteletdíjas – publikálási lehetőséget, valamint a kategóriában a legtöbb közönségszavazatot kapó blognak egy meglepetés csomagot.

 

Régi receptek nyomában

Igazi gasztrotörténeti municiót ad a mai kor emberének. Cseppet sem érezve idejét múltnak sem a hangvételt, sem a stílust, megismerjük elődeink gasztronómiai hagyományait, kulináris szokásait. Az igényes, érdekes bejegyzések aktualitását az évszakok, az ünnepek adják. A válogatott irodalmi idézeteket, a régi szakácskönyvekből kiemelt részleteket, a napjainkban is hasznosítható recepteket, a bemutatott ételeket gondos illusztrációválogatás kíséri.

 

Soulkitchen

Nomen est omen, a nevében hordozza a lényegét: lélekmelegítő, vidító, egyszerűen jó vele lenni. Ez az a blog, amelybe akkor is érdemes belenézni, ha se főzni, se olyan nagyon „okosodni” nem akarunk, csak kikapcsolódni, pontosabban éppen, hogy bekapcsolódni egy olyan világba, ami érdekel minket. A kicsit megtévesztő külső stílusos, humoros, friss tartalmat takar.

 

Világevő

A műfajának tökéletesen megfelelő, igazi személyes hangvételű, széles kitekintésű, saját készítésű, színvonalas fotókkal és videókkal illusztrált gasztroblog, naprakész aktualitásokkal, friss hírekkel, széles körű nemzetközi kitekintéssel, miközben nyomon követi a hazai gasztronómiai életet.

 

Hogy a fenti három dobogós gasztroblog közül melyik végzett az élen, azt a szeptember nyolcadikai Goldenblog bulin fog kiderülni. A dobogósokkal emailben fogjuk felvenni a kapcsolatot. Még egyszer gratulálunk!

A gasztroblog kategória közönségszavazásának eredménye itt olvasható.

A hvg.hu hírei
Dollármilliókat hozhat az árverésen George Washington alkotmánya

Akár hárommillió dollárt, vagyis átszámítva hétszázmillió forintot is megérhet egy gyűjtőnek George Washington 223 éves példánya az amerikai alkotmányból és az Emberi Jogok Nyilatkozatából a dokumentumokat júniusban árverező Christie's szerint.

Gyapjúszövetet neveztek el Václav Havelről

Skót szoknyák számára készülő gyapjúszövetet neveztek el hivatalosan az egy éve elhunyt Václav Havel egykori cseh elnökről. A névadásba Havel özvegye, Dagmar Veskrnova-Havlova is beleegyezett.

Ellopták Nadal 90 milliós óráját

Szállodai szobájából ellopták a francia nyílt teniszbajnokságon idén már hetedszer győztes Rafael Nadal méregdrága karóráját keddre virradóra.

További hírek a -n »
Elérhetőségeink

Telefonszámunk:
+36 1 436 2000

Emailcímünk:
goldenblog@goldenblog.hu

Szerkesztőségeink címe:
1037 Budapest
Montevideo utca 14.