Az oldal használatához jelentkezz be Facebook azonosítóddal!

Helyi.érték kategória: kiket választott a zsűri

2011. augusztus 29. - 19:13

A zsűri által összeállított tízes lista a követekző (ez abc-s sorrend, nem végeredmény):
360° bringa, Az ember aki sose volt ott, Bangkok Charlie jelenti, Egy nap a városban, Fővárosi blog, Hegyvidéki naplóOffice spottingPokoljárásom története, Személyes világtörténetUrbanista

Közülük pedig a zsűri a következő hármat találta a legjobbnak, a végleges eredményt pedig fedje jótékony homály a jövő csütörtöki díjátadóig, ahol aztán majd kiderül, ki is lett a kedvenc.

Személyes világtörténet

„Dániel egy szaúdi piacon sétálva véletlenül belebotlik egy sejkbe, aki megadja neki a telefonszámát, majd fontos információkkal látja el.  Pár nap múlva Dániel már a forrongó Kairóból jelentkezik és az egyiptomi eseményeket izgalmasabban közvetíti, mint bármelyik hírcsatorna.” – írja Tinkmara, tavalyi kategórianyertes Tengerentúlrúl jelentem blog írója a Személyes Világtörténetről.

A blog tényleg beszippant, ráadásul kifejezetten veszélyes is lehet, ha azt nézzük hogy az ember a légkondis irodában könnyen elhiszi az írónak hogy sima ügy teszem azt busszal Iránba menni egy kicsit szétnézni, ott hogyan is élnek az emberek. Kötelező olvasmány a térségbe utazóknak, ráadásul a szerző túravezetőként is funkcionál Iránban, ilyen helyismerettel nincs is min csodálkozni.

Egy nap a városban

Ritka, hogy ennyire találkozik a ti szavazataitok alapján összeállt végeredmény a zsűri által összepakolt listával, de ez ebben az esetben teljesen érthető.
Ezt a várost nagyon lehet(ne) szeretni csak egy kicsit másképpen kellene néha szemügyre venni, ebben segít az Egy nap a városban, ami saját meghatározása szerint "életmódblog Budapest szerethető arcáról".

csütörtöki Moszkva téri Széll Kálmán téri flashmobra pedig megpróbálunk mi is eljutni, remélve hogy nem kell az éjszakát is ott tölteni arra várva hogy a helyére kerüljön a szemét.

Hegyvidéki napló

Budán lakni világnézet: helyek, hangulatok és história, az a jó blog, amelyik a messziről jött látogatónak is azonnal kedvet csinál a lokális színekhez, teraszokhoz, sült hekkhez, vagy régi dolgokhoz.

Személyes kedvencünk a helyiek backdoor-üzeneteiből összeállított válogatás, felbecsülhetetlen kordokumentumok ezek a környék életéről, a hasnyálmirigy-gyulladásos Berci kutyáért pedig szorítunk.

Gratulálunk még egyszer mindenkinek, köszönjük a zsűrinek is a munkát!

A hvg.hu hírei
Dollármilliókat hozhat az árverésen George Washington alkotmánya

Akár hárommillió dollárt, vagyis átszámítva hétszázmillió forintot is megérhet egy gyűjtőnek George Washington 223 éves példánya az amerikai alkotmányból és az Emberi Jogok Nyilatkozatából a dokumentumokat júniusban árverező Christie's szerint.

Gyapjúszövetet neveztek el Václav Havelről

Skót szoknyák számára készülő gyapjúszövetet neveztek el hivatalosan az egy éve elhunyt Václav Havel egykori cseh elnökről. A névadásba Havel özvegye, Dagmar Veskrnova-Havlova is beleegyezett.

Ellopták Nadal 90 milliós óráját

Szállodai szobájából ellopták a francia nyílt teniszbajnokságon idén már hetedszer győztes Rafael Nadal méregdrága karóráját keddre virradóra.

További hírek a -n »
Elérhetőségeink

Telefonszámunk:
+36 1 436 2000

Emailcímünk:
goldenblog@goldenblog.hu

Szerkesztőségeink címe:
1037 Budapest
Montevideo utca 14.