Az oldal használatához jelentkezz be Facebook azonosítóddal!

Neked mi ugrik be elsőre a 7-es számról?

2011. július 05. - 14:24

Mindenkinek más jut eszébe a hetesről. Az biztos, hogy az elmúlt évszázadokban rengeteg jelenség, alkotás és szólás kapcsolódik a "boldog szám"-hoz.

Róma 7 dombra épült, a világnak 7 csodája van, a Bibliában 7 főbűn és 7 fő erény szerepel. A zenében 7 alaphang van, a mesében a sárkány hétfejű. A legismertebb busz Budapesten a 7-es. A hét hét napból áll. A Göncöl szekér hét csillag képe, a hétalvók és a hét törpe, a hét mesterlövész és a 007-es ügynök. A hétfejű tündér és a Hét bőr. A semleges ph-érték a 7-es. A nitrogén rendszáma a periódusos rendszerben.

Neked mi jut eszedbe elsőre a hetes számról?

A hvg.hu hírei
Dollármilliókat hozhat az árverésen George Washington alkotmánya

Akár hárommillió dollárt, vagyis átszámítva hétszázmillió forintot is megérhet egy gyűjtőnek George Washington 223 éves példánya az amerikai alkotmányból és az Emberi Jogok Nyilatkozatából a dokumentumokat júniusban árverező Christie's szerint.

Gyapjúszövetet neveztek el Václav Havelről

Skót szoknyák számára készülő gyapjúszövetet neveztek el hivatalosan az egy éve elhunyt Václav Havel egykori cseh elnökről. A névadásba Havel özvegye, Dagmar Veskrnova-Havlova is beleegyezett.

Ellopták Nadal 90 milliós óráját

Szállodai szobájából ellopták a francia nyílt teniszbajnokságon idén már hetedszer győztes Rafael Nadal méregdrága karóráját keddre virradóra.

További hírek a -n »
Elérhetőségeink

Telefonszámunk:
+36 1 436 2000

Emailcímünk:
goldenblog@goldenblog.hu

Szerkesztőségeink címe:
1037 Budapest
Montevideo utca 14.